torstai 19. kesäkuuta 2014

Intuition ääniä ja life coaching -tarjous

Julkaisin Sydäntä seuraten -blogin ensimmäisen postauksen tämän vuoden tammikuussa. Muistan miltä se tuntui: täysin järjettömältä ja hirvittävän pelottavalta, mutta kuitenkin samaan aikaan täysin oikealta ja jotenkin tärkeältä. Olin aina ajatellut, että en todellakaan ole ihminen, joka omalla nimellä julkaisisi henkilökohtaisia ajatuksiaan. Sellainen kauhistutti. Ajattelin myös, että tuskin minun ajatukseni nyt kovin kiinnostavia olisivat. Pohdin lisäksi sitä, että ajatukseni muuttuvat koko ajan, miten uskaltaisin julkaista keskeneräisiä ajatuksia? Joutuisin ehkä tunnustamaan olevani hakoteillä tai väärässä. Olen ammattini puolesta tottunut huolellisesti suunnittelemaan viestintää ennen toteutusta. Ensimmäistä postausta julkaistessani minulla ei ollut mitään käsitystä, mitä blogini tulisi sisältämään. Tein jotain kreisiä, skitsoa ja hyppäsin täysin tuntemattomaan (lue: itseeni). 

Samaan aikaan kuitenkin käsitin, miten paljon itse olin saanut niiltä ihmisiltä, jotka ovat jakaneet rohkeasti ajatuksiaan, tunteitaan, pelkojaan. Olin saanut valtavia oivalluksia ja suurta inspiraatiota erilaisista blogeista, kirjoista ja haastatteluista, joissa rohkeat ihmiset olivat avanneet itseään. Olin saanut peilata itseäni heistä. Tuntui, että ei tämä elämä nyt niin helppo laji ole, että siitä pitäisi ihan yksin selvitä. Eniten huomiotani vei kuitenkin tunne sisälläni, joka oli niin voimakas, että en yksinkertaisesti voinut olla toimimatta sen mukaisesti. 



Ei ihme Steve, että menestyit! www.quotes-lover.com


Kirjoitukseni syntyvät usein  voimalla. En yleensä suunnittele mitään etukäteen, vaan kuuntelen tunnetta ja inspiraatiota. Kun se tulee, yleensä täysin odottamatta, minun on vain istuttava koneen ääreen ja annettava tekstin tulla. Kuulostaa ehkä oudolta, mutta näin se vaan käy. Yritän olla liikoja miettimättä ja pyrin pitämään mahdolliset omat epäilykset ja pelot pois (vaikka aika usein ne siellä jossain taustalla kummittelevat). Jos koko aihe vaihtuu kesken kirjoituksen, annan niin käydä. Tärkeintä on varmaankin luottaa siihen, että lopputulos on juuri oikea. Kun teksti on valmis, usein hyvinkin lyhyen ajan kuluttua, luen sitä ihmeissäni ja kiitollisena. Usein mieleni kuitenkin haraa vastaan, kun olen julkaisemassa tekstiä, mutta tunne sisälläni on niin voimakas, että minun on aivan pakko julkaista tekstini epävarmuudesta huolimatta. 

Näin kummalliselta ja omastakin mielestäni skitsofreniselta kuulostaa blogini tarina. Minulle blogiin kirjoittaminen on kuitenkin merkinnyt rohkeutta olla enemmän minä. Se on merkinnyt pelkojen kohtaamista, niiden hälvenemistä ja puhdistumista. Se on tarkoittanut ajatusten järjestämistä, selkeyttä. Se on opettanut kuuntelemaan vahvemmin mielen pelkojen sijasta omaa sisäisyyttä. Tämä ei tarkoita sitä, että aivojen käyttämisen ja ajattelemisen voisi lopettaa, itse asiassa päinvastoin. Minulle se tarkoittaa sitä, että käyttää aivojaan eräällä tavalla intuitionsa ohjauksessa. 


Oi Albert, sä oot niin viisas! www.quotes-lover.com

Melko pian blogin perustamisen jälkeen aloitin LCF Life Coach -opinnot Valmentamossa ja ryhdyin bloggaamaan myös opinnoistani. Hassua on, että päädyin koulutukseenkin aika lailla suunnittelematta. En ollut ajatellut tämän tyyppisiä opintoja, mutta mahdollisuus vain "tipahti" eteeni ja tiesin, että tämä on minun juttuni. Koulutus on kohta puolessa välissä ja se on ylittänyt odotukseni. Olen saanut valtavasti työkaluja valmentamiseen ja hyvinvointiin ja tiedostan, että tämä on yksi puuttuva palanen, jonka olen uraani ja elämääni varten tarvinnut. Voit varmasti uskoa, että olen tästä kaikesta hyvin kiitollinen ja onnellinen. Haluan jakaa tämän tarinani kanssasi, koska toivon, että se rohkaisee sinuakin kuuntelemaan sydäntäsi ja antaa uskallusta toimia sen mukaisesti.  

Tätä blogia on kohta luettu 10 000 kertaa. Olen siitä aivan ihmeissäni ja valtavan kiitollinen. Päätin silloin aluksi, että jos yksikin ihminen saa jotain hyvää elämäänsä kirjoituksistani, se riittää minulle. Lämmin kiitokseni teille jokaiselle blogin seuraajalle! Olen saanut huikeita ja ihania palautteita, kiitos niistä jokaisesta! Kiitos kannustavista sanoistanne ja tykkäyksistä - ne ovat merkinneet niin paljon ja antaneet motivaatiota jatkaa. Arvostan kovasti palautettanne jatkossakin ja toivon, että rohkeasti laitatte jakoon myös omia ajatuksianne jos siltä vain tuntuu. Ihana olisi kuulla myös esimerkiksi teidän toiveita tulevista aiheista.

Taulu koulun ikkunalaudalla.


Opintoihin liittyvät ensimmäiset harjoitusvalmennukset ovat nyt lähes pulkassa ja haluankin tässä yhteydessä kiittää jokaista ihanaa ja urheaa harjoitusvalmennettavaani, että uskalsitte antautua keltanokan käsiin. Uskalsitte myös upeasti avata itsenne ja lähteä työstämään elämästänne enemmän oman näköistä, täydempää ja onnellisempaa. Jokaisesta valmennuskerrasta ja jokaisesta valmennettavasta opin ja sain valtavasti. Te olette olleet minun opettajiani. Kiitos niin paljon <3

Käytännön valmennuskokemusta on siis alkanut hiljalleen karttua. Tämä on kuitenkin ollut vasta alkusoitto. Minä ja kurssikaverini aloitamme elokuun alussa suuren harjoitusvalmennusurakan, jossa jokainen valmentaa kymmentä henkilöä neljä kertaa ja lisäksi teemme ryhmävalmennuksia. Tarjolla on nyt henkilökohtaisia valmennuspaikkoja lempeään opiskelijahintaan 60 euroa kerta (sis alv). Jos haluat kokeilla life coachingia, nyt on hetkesi testata sitä edulliseen hintaan! Paikkoja on luonnollisesti rajoitetusti, joten varaathan omasi pian! Kurssikavereinani on myös aivan huikeita valmentajia, joilla on erilaisia vahvuuksia kuin minulla. Hyvin mielelläni välitän valmennettavia myös heille. Kysele lisää!

Sopisiko sinulle life coaching? Laitan tähän loppuun vielä pari palautetta, jotka olen saanut ensimmäisistä harjoitusvalmennuksista: Ehkä niistä saat vähän käsitystä, mitä valmennuksissa tapahtuu. 

Valmennus on auttanut näkemään asiat uusin tavoin ja saanut huomaamaan asioita joita en ollut aiemmin edes tiedostanut. Myös jotkin ongelmat, jotka ovat junnanneet pitkään paikoillaan ja tuntuneet mahdottomilta ratkaista ovat saaneet uutta perspektiiviä ja eväitä niiden muuttamiseen. Valmennusten jälkeen olo on aina toiveikas, täynnä uskoa ja positiivista energiaa, jota susta säteilee. Olet myös saanut musta hitusen esille sitä luovuutta, minkä olen kokenut olevan aivan lukossa. Olen ollut yllättynyt, miten olen saanut sisältäni ulos ajatuksia, mitä en olisi uskonut oivaltavani. Hienoa on ollut myös se, että jos tuntuu, etten keksi jotain, niin osaat lisäkysymyksillä ja tuella avittaa vastaukset esiin.”

Nainen 30

"Kolmannessa valmennuksessa kaiken energiani vei neljän päivän päästä oleva lääkärin tapaaminen. Siinä selviäisi näkyykö magneettikuvassa kasvainta vai ei? Minua jännitti aivan valtavasti! Tunsin vatsassa kauhean möntin ja kurkkuani kuristi. Teimme henkistä jaksamista kuvaavan harjoituksen, missä vajosin melkein tajuttomuuteen. Käsittelimme pelottavaa hetkeä, joka minua odotti neljän päivän päästä. Laitoin sen istumaan valkeaan tuoliin ja sain sen harjoituksen kautta poistumaan kehostani. Toisessa harjoituksessa mietimme millainen olen 10 pisteen henkisessä tilassa. Koimme Anun kanssa saman näyn eli valkoiset siivet! Ensin näin siivet ja seuraavaksi liisin valkoisen kotkan lailla vuorten yllä! Aivan huikea kokemus! Voimanimekseni tuli Valkoinen kotka! Olin erittäin energisenä ja hyvällä mielellä lähtiessäni valmennuksesta. Kaikki pelkoni lääkäriä ja jaksamistani kohtaan olivat hävinneet ja olin varma, että syöpää ei enää näkyisi kuvissa. Matkustin bussissa valmennuksen jälkeen suorastaan euforisessa tilassa ja bussin radiossa soi Celine Dionin biisi: I´m on the edge of glory. Juuri sellainen oli minun olotilani. Viimeisessä valmennuksessa olin saanut tulokset ja näkyni mukaisesti kasvainta ei enää löytynyt! Niin kuin aina elämässä, mielen lujuudella pääsee mihin haluaa. Koko maailma on korvien välissä!"

Nainen 36 

Ihanaa keskikesän juhlaa, nautitaan jokaisesta hetkestä!